Woensdag
14-08-2019 10:30
Reacties: Hart van de Heuvelrug
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Driebergen-Zeist - NS Amersfoort  afstand 22  aantal deelnemers op dit moment 4
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (16-08-2019)
Dit was een echte boswandeling. Vanaf station Driebergen-Zeist liepen we meteen het bos in, in Amersfoort kwamen we er weer uit. En met Ellen, hadden we ook een echte Bos in ons midden.
Het eerste stuk van de tocht, door landgoed Heidestein was het mooist. De hei stond mooi in bloei en er waren schilderachtige vennetjes. Dit stuk van de route viel deels samen met de bekende NS-wandeling van Driebergen-Zeist naar Maarn.
We pauzeerden in theatercafe Beaufort, een grappig theater middenin het bos. De serveersters hebben hier een heel eerlijke mimiek. Aan hun gezicht was goed af te lezen of ze zin hadden in een ingewikkelde Weekendhikegroep.
Na deze stop, en een saai stukje door Soesterberg, liepen we over de voormalig landingsbaan van vliegbasis Soesterberg; een breed stuk asfalt door een open vlakte in het bos. Een niet-alledaagse plek om te lopen.
Na een tweede stop, op het mooie terras van t Hoogt, liepen we door de Soesterduinen, waar de kaartlezer even bijkwam van zijn zware verantwoordelijkheid door een welverdiende power nap op het zand.
Eenmaal bijgekomen ging het laatste stuk langs de dierentuin, waar we geheel gratis en zonder BTW-afdracht, aapjes keken vanaf het wandelpad. In Amersfoort kwam er een einde aan deze gevarieerde tocht.

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl