Zondag
04-08-2019 11:15
Reacties: Het Liniepad
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Werkendam (rondwandeling)  afstand ca. 17 km  aantal deelnemers op dit moment 11
 
Reactie Gert-Jan G. (organisator / kaartlezer)  (04-08-2019)
Na gezellig bijgepraat te hebben op het terras van Brasserie Kazerne C, vertrokken we rond 11:30 uur richting het fietspad achter de fietsenstalling. We namen de afslag naar De Zevenbanse boezem. In dit gebied bevindt zich vogelkijkhut Koepel kazemat (ooit onderdeel van een verdedigingslinie). Onderweg passeerden we een van de twee poldermolens uit de 17e eeuw.

Vervolgens kwamen we aan bij het Iris vlinderpad. Het is een fietspad met een verhaal, met een verdrietige aanleiding. Ruim 8 jaar geleden verongelukte de 8-jarige Iris Vink op de naastgelegen Roef. Het nieuwe fietspad werd destijds onder andere geopend door Astrid en Arjo Vink, de ouders van de verongelukte Iris. Zij hebben zich bijzonder ingespannen voor de realisatie van het fietspad.  

De tocht ging verder over de straten van het dorpje Oudendijk. Onderweg stopten we even ter hoogte van vogelkijkhut “ het Vinkennestje” om een boterham te eten. Het strand met uitzicht op de haven van Gorinchem en de frisse wind moedigde ons aan om nog even door te zetten naar het volgende doel: brasserie Boven de Rivieren aan de jachthaven. Deze bleek helaas gesloten te zijn. Dan maar theetuin Binnen & Buiten opgezocht, waar we rustig konden genieten van de mooie tuin. Vervolgens zijn we de Sleeuwijkerwaard gaan verkennen (een van de uiterwaarden van de Merwede) waar enkele koeien met hun poten in het water de koelte van de schaduw hadden ontdekt. 

De terugweg bestond uit fraaie paden langs waterpartijen en parken en voor de liefhebbers een toegift, namelijk uit eten bij de Chinees. De rijsttafel was goed verzorgd en het personeel was vriendelijk.
Iedereen bedankt voor de deelname, groeten
 
Reacties deelnemers
Rene van de R. (06-08-2019)
Gert-Jan, het was een mooie wandeling en erg gezellig. Bedankt voor het organiseren.  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl