Zondag
16-06-2019 11:50
Reacties: Krickenbecker Seen
provincie Limburg  vertrekpunt eindpunt NS Venlo (rondwandeling)  afstand 17  aantal deelnemers op dit moment 13
 
Reactie Ronald B. (organisator / kaartlezer)  (16-06-2019)
Iedereen was ruim op tijd aanwezig op het station in Venlo. Bij de automaat of de balie een kaartje gekocht voor de 4 minuten met de trein naar Kaldenkirche in Duitsland. Nog even wachten op het perron in het zonnetje en de trein kwam netjes op tijd aanrijden. Instappen en weg wezen, althans met een kwartier vertraging, nadat de machinist enkele kleine reparaties had uitgevoerd.
Aangekomen op het station zijn we direct aan de wandeling begonnen. Vrij snel al een paar leuke paadjes, dat beloofd veel goeds. Helaas, toch eerst nog een klein stukje over een bedrijventerrein. Daarna kwam dan toch nog veel moois. Van een pad langs de velden van een boomkwekerij, via een dorpje en bos, naar het riviertje de Nette. In een vogelkijkhut hebben we hier vele vogels gezien, maar het meest bijzondere dier was de otter die we hebben zien zwemmen.
Vervolgens verder langs de rivier en door prachtige natuur op weg naar de horecastop aan het Krickenbecker Seen. Ook de Duitsers trekken er met het mooie weer op uit, dus even geduld en we konden met z n allen op het terras zitten. De tweede helft van de wandeling door gevarieerde bossen was anders dan de eerste helft.
Eenmaal weer aangekomen in Nederland zijn we het natuurgebied De Groote Heide doorgestoken. Nu gaat het hard, we zijn alweer bijna bij de stad Venlo. Dwars door een villawijk gelopen zijn er dan toch ineens paadjes in een klein bos, waardoor je je weer even buiten de stad waant. Zo ook een steilrand afgedaald en vanaf daar rechtstreeks naar het station.
Met een aantal liefhebbers nog wat gedronken op een terrasje, onderweg naar het restaurant sight seeing in het centrum van Venlo en tot slot lekker gegeten. Kortom, een schitterende wandeling en een gezellige dag!!
 
Reacties deelnemers
Madelon K. (17-06-2019)
Een mooie wandeling door de Duitse natuur. En na afloop gezellig gegeten in Venlo met de groep. Ronald, bedankt voor de organisatie. Groet, Madelon 
Birgitte M. (17-06-2019)
Ha Ronald, bedankt voor de tocht, ik vond met name de paden langs het water zeer de moeite waard. 😊 En het gespotte "wildlife" was natuurlijk een geweldige bonus! Tot een volgende hike, groetjes van Birgitte  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl