Zaterdag
15-06-2019 10:30
Reacties: Zuiderwaterliniepad 4e etappe Willemstad - Klundert
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Willemstad - Klundert  afstand 17 km  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Rene van de R. (organisator / kaartlezer)  (16-06-2019)
De vierde wandeletappe van het Zuiderwaterliniepad van Willemstad naar Klundert begonnen wij met een koffie/theestop bij Eeterij Kelian in Klundert. Vandaar zijn we gaan carpoolen naar het beginpunt van Willemstad, waar wij onze wandelroute startten. In Willemstad hebben we de mooie vestigwallen, bunkers en mooie oude historische panden gezien, zoals o.a. het Mauritshuis. Vervolgens wandelden wij vanuit Willemstad over de dijk naar Fort Bovensluis, wat nu omgebouwd is naar een mooie horecagelegenheid bij de gelijknamige camping Bovensluis. Hier hebben wij onze horecastop gehouden. Dit kwam mooi uit, omdat het ook licht regende. Na deze stop ging de zon voor ons schijnen en wandelden wij via de kleine gehuchten Tonnekreek en Noordschans en een mooi wandelpad door een groene natuurstrook naar Klundert. In Klundert zijn wij ook over de overgebleven vestingwallen gewandeld en hebben eveneens hier ook het oude (Klundertse) Mauritshuis gezien. Ten slotte hebben we met z n allen een drankje gedronken en zijn wij met een groot gedeelte van de groep nog uiteten geweest. Het was leuke dag en ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid.
 
Reacties deelnemers
Denis S. (17-06-2019)
Het was een leuke, gezellige dag en een mooie wandeletappe. We hebben 2 mooie vestingstadjes gezien en nog een verrassend groen gedeelte bij Klundert na de route over een dijk, die ook niet vervelend was. Leuk ook de persoonlijke improvisaties bij Willemstad en Klundert. Bedankt RenĂ©, was weer prima georganiseerd!  
henk p. (16-06-2019)
rene, thx voor de leuke dag, en ook qua geschiedenis weer wat bij geleerd, op naar de volgende etappe, en de groep bedankt voor de gezellige dag! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl