Zaterdag
11-05-2019 10:15
Reacties: Zuiderwaterliniepad 3e etappe Dinteloord - Willemstad
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Dinteloord - Willemstad  afstand 20 km  aantal deelnemers op dit moment 11
 
Reactie Denis S. (organisator / kaartlezer)  (11-05-2019)
Vandaag hebben we de 3e etappe van het Zuiderwaterliniepad gelopen. Na een wat moeizame start bij het afspreekpunt (iets met een kombord of zo, ha ha), carpoolden we naar het beginpunt van de etappe in Dinteloord. We liepen door West-Brabantse polders, langs water en over dijken en kwamen bij het nieuw geopende Fort de Hel. Hier was van alles te doen, militairen in oude Duitse uniforms, oude motoren, munitie e.d. We keken hier even rond en er werden veel mooie foto s gemaakt door een aantal mensen. Aansluitend hadden we hier onze horecastop buiten in de zon, maar helaas ook in de wind. We wandelden verder naar Fort Sabina, een erg mooi en groot fort. We liepen hier nog door een donkere gang, gelukkig was er licht aan het eind van de tunnel :-) Het laatste stuk naar Willemstad verliep grotendeel langs het water, maar ook nog een stukje bos. We kwamen bij de Volkerak-sluizen, het grootste sluizencomplex van Europa. Hier bekeken we de sluizen nog eens vanaf een uitkijkpunt. Daarna hadden we nog een mooie route door het historische vestingstadje Willemstad, met dank aan Rene die hier erg goed bekend is. Met een grote groep bleven we nog wat eten in een gezellig eetcafe. Ik vond het een erg leuke dag met mooi wandelweer en wederom een gezellige groep. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en graag tot de volgende etappe!
 
Reacties deelnemers
henk p. (12-05-2019)
was een leuke gezellige dag! 
Rene van de R. (11-05-2019)
Het was een mooie wandeldag in West-Brabantse poldergebied met twee forten,waarvan er bij Fort De Hel de Tweede Wereldoorlog werd herbeleefd met de (verklede) Duitse soldaten met hun materieel. Daarna langs het Hollands Diep met de Volkerak-sluizen en de vesting Willemstad met zijn vele historie. Erg mooi. Ten slotte heerlijk gegeten met z n allen bij het eetcafĂ©. Bedankt Denis. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl