Zaterdag
20-04-2019 10:15
Reacties: Zuiderwaterliniepad 2e etappe Steenbergen - Dinteloord
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Steenbergen - Dinteloord  afstand 20 km  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Rene van de R. (organisator / kaartlezer)  (20-04-2019)
Vandaag starten wij onze tweede etappe van het Zuiderwaterliniepad in Steenbergen. Een mooi vestingstadje met o.a. de mooie Gumaruskerk. Net buiten Steenbergen kwamen wij bij Fort Henricus. Je kon duidelijk aan de buitenkant van het fort de stervorm zien. Helaas jammer dat we er niet in konden vanwege werkzaamheden. Via een onverhard pad langs de Steenbergse Vliet (met veel riet) wandelden we naar het haventje van het kleine dorpje De Heen. Hier hebben wij op het terras van het pannenkoekenhuis gezeten voor een tussenstop. Na deze horecastop wandelden wij naar de sluizen van Benedensas en zijn wij door een gedeelte van de Dintelse Gorzen gewandeld. Via enkele dijken met mooie bloeiende bermen (met name koolzaadbloemen)kwamen wij aan in het dorp Dinteloord. Afsluitend hebben wij daar op een terras een drankje gedronken. Het was een mooie zonnige wandeldag en ik wil iedereen bedanken voor de gezelligheid.
 
Reacties deelnemers
Tom R. (21-04-2019)
Mooi verslag, René! Het was, zoals gezegd, een zeer geslaagde dag op deze prachtige route in West Brabant. Ik kijk uit naar de volgende etappe en wellicht ook naar de daaropvolgende etappes. Leuk dat jij deze LAW samen met Denis organiseert. Tot ziens op zaterdag 11 mei.  
Denis S. (20-04-2019)
Het was een leuke en gezellige wandeldag op deze 2e etappe van het Zuiderwaterliniepad. We hadden geweldig weer en sommige stukken waren echt verrassend mooi: de mooie onverharde paden langs het water en natuurlijk het stuk door de Dintelse Gorzen. Je had een leuke horecastop uitgezocht René. Ik heb een leuke dag gehad met deze groep. René, bedankt voor het organiseren en iedereen verder bedankt voor de gezelligheid. Ik zie jullie allemaal graag weer bij de 3e etappe. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl