Zaterdag
30-03-2019 10:00
Reacties: Zuiderwaterliniepad 1e etappe Bergen op Zoom - Steenbergen
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Bergen op Zoom - Steenbergen  afstand 22  aantal deelnemers op dit moment 6
 
Reactie Denis S. (organisator / kaartlezer)  (31-03-2019)
Na enige voorbereiding samen met René v.d. Ree, een paar maanden geleden, begonnen we eindelijk met z n zevenen aan de eerste etappe van het Zuiderwaterliniepad. René en ik zullen om beurten een etappe organiseren de komende maanden. We begonnen in Bergen op Zoom met een kopje koffie/thee. Daarna liepen we een rondje door de mooie, historische binnenstad, we gingen o.a. even kijken bij het Markiezenhof. Na het verlaten van de stad via parken liepen we de bossen in, we kwamen bij fort de Roovere. Hier hadden we een horecastop. We wandelden verder door het bos en kwamen uit in een polderlandschap. Dit was zeker geen saaie, kale polder, maar de route richting Steenbergen verliep door een verrassend mooi gebied: door kleine bosgebiedjes en langs water. We kwamen door het dorpje Welberg en bereikten het vestingstadje Steenbergen. Ik vond het een mooie etappe met schitterend weer en het was erg gezellig met dit leuke groepje. Ik vond het een geslaagd begin van dit bijzondere wandelpad. Bedankt iedereen voor jullie deelname en gezelligheid! Graag tot de volgende etappe.
 
Reacties deelnemers
henk p. (01-04-2019)
denis weer onbekende stukjes gezien, zelfs dus in het dorp geweest waar ooit pierre van hooijdonk geboren is, je kan goed zien dat de droogte nog steeds parten speelt in de natuur ook deze omgeving veel meren kurkdroog. en nartuurlijk savonds gezellig nog een hapje gegeten en van de ondergaande zon genoten!! 
Rene van de R. (01-04-2019)
Denis, het was absoluut een mooie eerste wandeletappe van de Zuiderwaterlinie. Naast veel historie in de stad Bergen op Zoom (o.a.Markiezenhof) en bij Fort De Roovere, hebben we ook verrassend veel mooie natuur gezien. Bedankt voor het organiseren en nu we de smaak te pakken hebben, ben ik benieuwd naar de volgende wandeletappes :-)  

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl