WANDELEN MET DE WANDELSITE, STAP VOOR STAP
• Vul je gegevens in bij ‘aanmelden’.
• Je krijgt je inloggegevens per e-mail opgestuurd.
• Aanmelden bij De Wandelsite is gratis. Meegaan met een dagtocht kost een strip. Je krijgt 2 gratis strippen om het wandelen uit te proberen. Daarna kun je losse strippen kopen (€ 24,00 voor 10 strippen of € 12,50 voor 4 strippen) of een Jaarkaart aanschaffen waarmee je onbeperkt kunt meewandelen: € 29,50.
• Je bent automatisch ingelogd en dus kun je je opgeven voor een wandeling bij ‘wandelagenda’.
• Je krijgt maandelijks een overzicht van de wandelingen per e-mail.
• Na opgave bij één van de wandelingen krijg je een e-mailtje met de gegevens van de wandeling.
• Je kunt je meestal uiterlijk 3 dagen voor de wandeling nog afmelden. Datum en tijdstip van de deadline staan bij de wandeling.
• Als de wandeling geannuleerd wordt, dan hoor je dat zo spoedig mogelijk.

WANDELEN DOEN WE SAMEN…
Weekendhike is opgericht om wandelliefhebbers bij elkaar te brengen en met elkaar te laten wandelen. Je geeft je op voor een wandeling uit de agenda en anderen doen dat ook. Je gaat op de afgesproken datum en tijd naar de aangegeven plaats waar de wandeling start. Bij elke wandeling gaat er een kaartlezer mee die de route begeleidt.

DE ORGANISATIE
De tochten worden georganiseerd door mede-deelnemers. Je kunt een wandeling aanmelden via de website. Een bezoeker die de volledige tochtinformatie wil zien (“wie gaat mee”, “afspreekpunt” en “organisatie”) dient ingelogd te zijn. Alleen mede-Weekendhikers kunnen zien wie er mee gaan met een wandeling en waar het vertrekpunt is. Sommige wandelingen worden georganiseerd zonder dat de organisator meegaat. Na opgave kun je aangeven of jij dan de kaartlezer wilt zijn. Dit is een deelnemer die aangegeven heeft dat hij/zij kaart kan/wil lezen. 

DE WANDELINGEN
Bij je aanmelding kun je aangeven waar je het liefst wandelt en welke afstand je voorkeur heeft. Ik probeer met de voorkeur van de deelnemers zo mogelijk rekening te houden. De wandelingen gaan in het algemeen door natuurrijke gebieden. 

JE UITRUSTING
Draag makkelijke loopschoenen (wandelschoenen). Houd rekening met de weersvoorspelling en als er regen voorspeld is, neem dan regenkleding mee. Het komt vaak voor dat er geen café of eetgelegenheid onderweg is, dus neem zelf voldoende drinken en/of eten (lunch) mee. Als extra uitrusting vereist is dan staat dit vermeld bij de informatie van de tocht.

GEZELLIGHEID VOOROP
Na de wandeling kan het best voorkomen dat er nog wordt afgesloten met drankje en/of een hapje eten in een restaurantje. Dit alles wordt geheel en al overgelaten aan de deelnemers van betreffende tocht. 

STRIPPEN
Inschrijven voor een wandeling kost een strip. Als je je opgeeft voor een tocht dan wordt er automatisch een strip afgeschreven. Bij aanmelding krijgen nieuwe deelnemers eenmalig 2 strippen gratis. Als je een wandeling organiseert dan ga je uiteraard gratis mee en krijg je 1 strip cadeau. Lees hier meer over strippen (linken naar STRIPPEN) en Jaarkaarten (linken naar WEEKENDHIKE JAARKAART).

ANNULERING VAN EEN WANDELING
Kijk hier voor meer info over annulering


Kijk ook eens bij Dewandelsite.nl. De Wandelsite is het broertje van Weekendhike. De Wandelsite is voor alle leeftijden en Weekendhike is voor wandelaars van 20 tot 45 jaar. Weekendhike is leuk als je het belangrijk vindt om met leeftijdsgenoten op pad te gaan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het aanbod van wandeltochten bij De Wandelsite wel flink groter is…