Donderdag
28-12-2017 10:30
Reacties: Langs de Reusel naar den Bockerijder
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Diessen (rondwandeling)  afstand 19  aantal deelnemers op dit moment 8
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (29-12-2017)
Een lekkere wandeling was dit; vier horecastops, waarvan twee onderweg. In de beschrijving stond al de waarschuwing (lees: hoopvolle verwachting) dat we in het donker aan kunnen komen, en dit was eindelijk weer eens zo n hike waarin dat ook gebeurde.
We begonnen in Diessen bij ons reserve-afspreekpunt. Ons echt afspreekpunt vierde namelijk vakantie.
Volgens goed Brabants gebruik was in het dorp een levende kerststal. Een hikester ging er spontaan kerstliedjes van zingen, waarop een ander meldde dat er een plek vrij is in zijn koor. Auditie geslaagd.
Het eerste stukje ging door een willekeurig stukje platteland. Daarna werd het steeds bossiger en de wegen glibberiger. Er was het nodige Abrutzgefahr, waar we zonder kleerscheuren, maar met natte pijpen van af kwamen.
Op een prachtig bospaadje kwamen we middeleeuwse ridders tegen. "We doen jullie niets", zeiden ze, met de nadruk op jullie . Wij waren inmiddels aardig hongerig en lieten ze voor wat ze zijn.
In de fameuze Bockerijder was er plek voor ons, op een grote tafel naast een stelletje luidruchtige fietsers, die je wel een ontmoeting met de eerdergenoemde ridders zou toewensen. Niettemin smaakten de drie-eiige omeletten weer uitstekend.
Met nieuwe energie liepen we een stukje langs het FlaesVen. Het toch al smalle paadje werd steeds smaller en hield op in een prachtig stuk natuur, waar we drie herten hebben gespot.
Na nog meer bos en opnieuw een stukje offroad struinen, liepen we langs de Reusel naar Baarschot. Het begon al een beetje te schemeren. Altijd weer mooi om te zien hoe de zon ondergaat in de natuur. In Baarschot volgde een tweede horecastop, met pannekoeken, kinderpannekoeken, een bakje kaneel, en een snelle dood (Mort Subite; een bier).
Het laatste stuk liepen we door de schemer en het donker, richting het silhouet van de Diessense kerk, waar sommigen de hike hebben afgesloten met een laatste drankje.
Ik heb er van genoten. Bedankt voor ieders komst.
 
Reacties deelnemers
Arjan van H. (02-01-2018)
Iedereen de beste wensen voor 2018, en wie weet tot ziens! 
Arjan van H. (02-01-2018)
"dè waar un schôon stukske waandele" 
Maaike V. (31-12-2017)
Jacco bedankt voor de bijzonder mooie wandeling en het grappige verslag ervan. Goede jaarwisseling iedereen. 
Suzan P. (29-12-2017)
Het was een leuke en gezellige wandeling! Voor mij bekend gebied maar toch weer nieuwe paadjes ondekt. Zeker voor herhaling vatbaar. Houdoe en bedankt! 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Stuur een reactie in (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl